En ole kovin kummoinen kokki, ja tykkään yksinkertaisista ja nopeista, mutta herkullisista ja terveellisistä sapuskoista. Luulin ennen, että se oli mahdotonta ;)
Tänään söin ihanan syksyistä sienimuhennosta, puolukkasurvosta ja hapankaaliporkkanasalaattia sekä luomukananmunia.
Kuva ei ehkä ole kauhean mairittelevan näköinen, mutta maku oli suussa sulava!
Muhennos:
-Tämäs syksyn sieniä(itselläni suppilovahveroita)
-sipulia, valkosipulia
-tomaattia
-tuorechiliä
Paista ainekset kevyesti (luomu)voissa, mausta maun mukaan. Tämä ei mielestäni välttämättä kaipaisi muuta kuin suolaa, tällä kerralla käytin lisäksi luomucurryä(sonnetor ruohonjuuresta)
Kananmunat paistoin kanssa nopeasti heti perään, tykkään kananmunista jotka ovat päältä melkein raakoja. Maustoin suolalla ja heitin reippaalla kädellä pippuria sekä cayennea.
Hapankaalisalaatti:
Olen viime aikoina tehnyt usein tätä ison satsin jääkaappiin, koska maku on huumaavan herkullinen, omasta mielestäni! Eli ihan tavallista (luomu)hapankaalia kaupasta, sekoitettuna n. samaan määrään raastamaani porkkanaraastetta ja sekaan 1 sipuli, muutamia valkosipulinkynsiä ja mexican spice mixiä(myöskin sonnetorin) sekä chiliä tai cayennea. Isommassa törpössä ainekset mukavasti muhivat jääkaapissa ja mausta tulee todella voimakas, varsinkin jos laittaa paljon valkosipulia ja cayennea... ;) Mutta itse tykkään kovasti(herkullinen myös vaikka ruisleivän päällä).
Lisukkeena lautasella on myös vähän juustoa, ostan yleensä raakamaitoon tehtyjä juustoja, tällä kertaa oli jonkinlaista ranskalaista raakajuustoa ihan prismasta. Raakamaitoon tehdyistä juustoista saa paljon hyödyllisiä maitohappobakteereja, ja juustot mitä ostan ovat yleensä täysrasvaisia eikä niihin ole lisätty mitään ylimääräistä. Olen juustojen ystävä ja nykyään nuo perus juustot ei oikein enää maistu millekään kun on tottunut tuollaisiin "kunnon" juustoihin. Juuston tuoteselosteessa lukee usein, kun kyse on raakamaidosta.
Tykkään myös voimakkaista mauista ruoassani, kuten chili, valosipuli, hapankaali. Puolukkasurvos oli maustettu hunajalla, mikä toi kivaa pehmennystä voimakkaille mauille. Tuollaisten annosten jälkeen mukavasti oikein tuntee kun ruoka lähtee heti sulamaan vatsassa, sellainen kiva lämmin olo :) Luultavasti moni lapsi ei olisi ollut tästä ruoka-annoksesta kovin innoissaan.. Tuohon annokseeni olisi sopinut hyvin lisukkeeksi vielä joku villisalaatti, kuten muutama voikukanlehti!
Nam mitä herkkua, toi lähtee kokeiluun :) Hyvä blogi löytö muutenkin :)
VastaaPoistaJeah :)
VastaaPoista