tiistai 28. syyskuuta 2010

Volgansieniteetä!




Sain vähän aikaa sitten volgansienivauvan(hih, ihana sana) foodit.fi foorumin kautta Annalta. Volgansieni on sellainen hiivasienibakteeriyhdyskuntahässäkkä, josta valmistetaan hapokasta, terveysvaikutuksia omaavaa juomaa, combuchaa. Täällä infoa juoman valmistuksesta.


Laitoin oman juomani käymään reilu viikko sitten jääkaapin yläpuoliseen kaappiin isoon lasikannuun, ja teenä käytin Forsmanin Keisarin Malja vihreää lehtiteetä(ajattelin ostaa jatkossa tähän tarkoitukseen jotain vielä laadukkaampaa luomuteetä, irtona). Minun oli juostava lähikauppaan hakemaan jopa valkoista sokeria( jota en ole käyttänyt yli vuoteen), sillä teen valmistus kuulemma onnistuu parhaiten juuri valkoisen sokerin avulla. Sokeri kuitenkin häviää juomasta 10 päivän käyttämisen jälkeen.

Minulla oli jotenkin mukavan ja hykerryttävän alkukantainen olo, kun kaapissani muhi lasipurkissa joku epämääräisen näköinen valkoinen klöntti kellertävässä liemessä. Uuden sienivauvan muodostumista oli mukava seurata. Ajattelin odottaa sen 10 päivää juoman valmistumista, mutta en malttanut enää odottaa vaan otin tänään sienen pois ja uusi tee on jo hautumassa, teen tällä kertaa vähän isomman satsin, 2 litraa kerralla. Jotta saa tarjota muillekin;) . Mutta tärkein homma : Volgansienitee on ihan mielettömän hyvää!! Hakkaa kaikki limpparit mennen tullen! Ainakin tämä ensimmäinen satsi oli todella herkkua ; makea, hapokas, raikas, hieman teemäinen, kupliva. Nam! Tämä on kyllä ihan meikäläisen juomaa.

Ohh, googlasin juuri ja huomasin, että Daniel Vitaliksen sivuilla on haastattelu jostain ukkelista joka valmistaa combuchaa vaahterasiirapin avulla villiyrtteihin. Yleinen käsityshän on, että juoma onnistuu kaikkein parhaiten teelehtien kanssa valkoisen sokerin avulla. Tuota täytyy kyllä joskus kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti